Остават само 2 дни до „Древните“! Има голямо очакване. Нервен ли си най-накрая феновете да видят пилотния епизод?
Морган: Наистина се вълнувам да го видя. Интересно ми е, защото съм гледал пилотния епизод, който беше представен на телевизията, но това което ще бъде излъчено е различна версия. Епизода, който ще се излъчи и малко повече от „Дневниците“ в себе си. Имат допълнителни сцени. Знам, че телевизията и студиото наистина го харесват, но ще зависи от реакцията на хората. Надявам се те да отвърнат добре на новите герои, които ще представим както и на историята. Сега съм готов това да излезе на бял свят. Изморен съм светът да не знае какво се случва, каква е историята. Мисля, че е време хората да го видят. Имаме голяма подкрепа и очакване и феновете ще бъдат възнаградени за това.
Връзката на Клаус с Илайджа и Ребека е толкова лоша колкото винаги. На този етап е трудно да си представим как ще решат да заминат за Ню Орлиънс като голямо щастливо семейство. Ще се подобрят ли отношенията им по време на епизода?
Нещата определено се усложняват, но не знам дали е подобрение или не. В началото на епизода сякаш има една линия. Клаус е на края й, Ребека е от другата страна, а Илайджа е един вид по средата, големият посредник – но също така е и на страната на Ребека. Опитва се да подреди нещата в семейството, но смятам, че най-интересното в „Древните“ е, че динамиката им е сложна. Определено съществува някаква омраза между тях, има неща които смятате че никога няма да си простят, но има и любов. Като актьор ясно виждам, че има любов. Когато той казва тези ужасни неща на Ребека – „Ти не си от семейството ми, не си ми сестра, ти си нищо за мен“ – мисля, че трябва да го изиграя така, сякаш изключва емоциите си. Той поставя стена около чувствата си към нея. Това са нещата, които правят всичко наистина интересно. Не знам дали отношенията ще се подобрят или не, но знам, че ще има повече слоеве.
Разкажи ни повече за новите герои, с които ще се срещнем. Камил (Лия Пайпс), която е представена като любовен интерес за Клаус е човекът в шоуто. От това, което чуваме, тя не прилича на Елена Гилбърт.
„Древните“ е определено като по-мрачно шоу за възрастни, а Камил олицетворява това. Тя е единствения постоянен герой човек в шоуто, но е много повредена. Героите в „Дневниците“ в началото бяха преживявали трагедии, но идваха от много невинно място. Тя е много по-измъчена, с разбиране за мрака. Имам една сцена с нея – няколко бегли срещи, но една по-голяма сцена – и смятам, че това е едно от най-добрите неща, които съм вършил в работата си. Дори не казвам много неща в сцената, това беше предизвикателство за мен. Наистина харесвам работата с Лия. Тя прави интересни решения с Джули (Плек). Тя е прекрасно момиче, но за мен не изглежда като повечето от зрителите, които гледат сериала. Може да им е трудно да открият връзката си с нея и това я прави толкова интригуваща. Тя е прекрасен герой.
Ще се запознаем и с Марсел (Чарлз Майкъл Дейвис), който удържа фронта в Ню Орлиънс. От трейлъра изглежда Клаус иска да го надвие.
Между тях има история, приятелство, но Клаус абсолютно завижда на това, което Марсел е успял да постигне в негово отсъствие. Досега Клаус е най-могъщото създание – той е Древен вампир, хибрид. Марсел е просто един вампир, превърнат от Клаус. Но това, което Марсел има, а Клаус не, е армия. Той управлява града, вампирите, държи вещиците в ръцете си. Не могат да правят магия освен ако той не им каже. Това, което му липсва в мощта, той компенсира с влияние. Предизвикателството ще бъде дали нещата ще вземат връх между тях двамата. Клаус е армия от един, но Марсел има истинска армия.
Изглежда Марсел е успял да създаде семейството, което Клаус искаше, но не успя да създаде с хибридите си.
Точно така, точно от там идва завистта и ревността. Също така хората просто харесват Марсел. Той е харизматичен. Клаус няма това обаяние и не може да го разбере. Той не се доверява на хората, те го предават и той предава тях. Той няма качествата на лидер, които Марсел има. Той завижда на харизмата, която Марсел притежава.
Ще стане ли дума за Карълайн в епизода? Ако Клаус се стяга за Ню Орлиънс предполагам, че тя ще е най-голямата мотивация да остане в Мистик Фолс.
Да, определено става дума за нея. Не е като да отиде на ново място и да я забрави. Мисля, че идеалното за него е тя да дойде в Ню Орлиънс. Няма веднага да представят нов любовен интерес за него и веднага да е „Той е с това момиче сега!“ Уважават феновете достатъчно, че да не забравят Карълайн и да работят по потенциални гостувания между двата сериала.
Възможно ли е да има изненада в последната минута и Кандис Акола да се присъедини към „Древните“?
Мисля, че „Дневниците“ ще изгубят много от липсата на Карълайн Форбс. Наистина мисля, че няма да е добре за шоуто и за нея да дойде в „Древните“, а и трябва да запазим баланса сега, когато светът ни вече е по-голям. Вече има два сериала за поддържане, ако всичко е наред, така че могат да имат и връзка от разстояние.
А какво ще кажеш за Хейли? Тя потенциален любовен интерес ли е за Клаус, или тяхното изживяване беше само за една нощ?
Мисля, че беше нещо за един път, но ще има последици за тяхното съдружие, които ще видим в епизода. Ще видим как се чувстват и как им се е отразило. Не мисля, че някой от тях иска да разпали искрата отново. Наистина ми хареса какво се случи с тях, защото показа друга черта от характера на Клаус. Това беше смел избор на Джули и другите сценаристи, защото те определено бяха наясно как ще реагират феновете. Почитателите на Клаус и Карълайн мразят Хейли за това, но пък тя винаги е била харесван герой. А Клаус не е перфектен и е направил повече грешки от всеки човек, затова да го видим как отговаря на природния си инстинкт, за мен беше доста смел избор и ми хареса.
Сега, след като Клаус е централна фигура в шоуто, трябва ли да очакваме да го видим като герой или той все още си бъде злодей?
Бих отишъл до там да кажа, че е анти-герой. Определено не е герой. Той прави ужасни неща в пилотния епизод и прави един от ужасните и емоционални избори, които сме виждали досега. Но не е и злодей. Ние му симпатизираме, поне така се надявам, защото иначе шоуто няма да просперира. Това ме привлече в сериала. Никога не съм си мислел, че този, който дойде в града и уби леля Джена ще си има свое шоу и, че хората всъщност ще се надяват то да успее. Мисля, че докато все още показваме пукнатините, малките наченки на чувствителност, хората ще му симпатизират. Той е анти-герой и мисля, че ако това просперира в сериал, голямата история ще е изкуплението на Клаус.
Превод: yan4etolp и Mokka